Vi visar inlägg från DDF:s, SDR:s, DDU:s och Dalir:s Facebook i tidsordning

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Vill ni söka bidrag från SDR:s Testaments- och Donationsstiftelse? Ansökan ska vara SDR tillhanda senast den 1 februari 2020.

Läs mer på www.sdr.org/component/k2/item/1825-sok-bidrag-fran-sdrs-testaments-och-donationsstiftelse
... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

Siv Schölin Fahlen kolla med Thyra

Menar inte följa mer er utan jag menar vas SDR svarat om ev bidrag.

Maj Daver kolla

Hej! Behöver få hjälp med att få svar och har en stillsam fråga: ” a) Till forskning och utvecklingsprojekt Ändamålet som gynnar utveckling av dövas delaktighet i samhället och som bygger på samverkan, närhet och kunskapsförmedling mellan dövrörelsen, institutioner, organisationer och myndigheter som på olika sätt är berörda av arbetet kring dövfrågor. ” Menas det också att det kan ingå övriga utbildningsinsatser? Vill dubbelkolla med er. Solsken, Isabel

Följer...

View more comments

Är hunden välkommen till Dövtorget?
Svaret finns i filmen
... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

Om sällskapshundar tillåts i offentliga lokaler, stör dom tjänstehundar som ledarhund, service och assistanshund. Då Dövtorget är liten så rekommenderas inte sällskapshundar för det blir trångt och de hundrädda eller de som har pälsdjursallergi får svårt att komma till lokalen. Skicka gärna text så ska jag titta på. Är alla i styrelsen hundägare?

Det är bra om ni skriver text också för det är svårt att se teckenspråk. =)

Jag tycker inte att det är Ok Jag håller inte med !

Ledarhund är undantag!! Visas på särskilt plats

Jag vet inte hur ni tänker egentligen? Ni ha en anställd som jobbar städare hos DDF lokal. Hen är allergi mot päls. Har ni frågat hen om det är ok ta med hund in lokal? Har ni faktiskt frågat medlemmar om det är ok? Det finns många som är nog allergi mot päls så jag vet inte hur ni tänker egentligen? Hen som städare ska inte behöva väl ta sin medicin varje gång hen ska till lokal? Hen ska inte behöva köpa ny medicin mot era dum beslut.

Dalarnas Dövas Förening styrelse, vi önskar respons från er när det är många som har kommenterat. Det första, det är inte demokratiskt hanterat. Det andra oprofessionellt gjort som i filmen och Trivselregler är amatörmässigt formulerade. I Djurskyddslagen kan ni läsa om ägarens ansvar, om att ha uppsikt över hunden och se till hundens bästa oc hvidare... Alltså behöver man inte skriva saker som ni har gjort. Dvs barnsligt behandlat oss hundägare. Jag vågar inte visa trivselregler för hörande. UPPHÄV beslutet snarast, och ta upp diskussion på årsmötet som kommer.

För det första borde styrelsen fråga medlemmar först kring att tillåta hundar i lokalen. För det andra tycker jag att hundar ska alltid vara kopplad inne i lokalen oavsett om det är lite eller mycket folk. Det finns folk som är rädd för hundar, alla ska kunna gå in i lokalen avslappnat utan att oroa sig för en lös hund. För det tredje tycker jag inte att hundar ska få ligga i soffa eller sitta på stol alls. Hundar ska ligga på golvet på offentliga/allmänna platser.

Vad händer nu? Respons? Dalarnas Dövas Förening

Anna-lena Hagnell-Olehn Mona Bresgen

Jag tycker inte det är OK att ha hund inne dövtorget. Tänk på dom folk som är känslig allergi mot päls. Päls kommer alltid fast i soffa eller matta. Tänk på det ni.

Har ni frågat medlemmar?? Medlemmar har alltid rätt och styrelsen ska bara följa efter medlemmars önskemål. Jag tycker absolut inte att det är ok att ha hundar i lokalen. Döva har bara en enda plats att gå till för sociala biten, och de som är pälsallergiker & hundrädda ska uteslutas. Nej det är egoistiskt att styrelsen beslutar något som kan utesluta en viss grupp. Ni som vill så gärna ta med hundar till café, gå till 'hörande café' med hund tillåten, det finns massvis av såna ställen. Ledarhundar är givetvis undantag.

View more comments

Arbetsdomstolens beslut är en stor besvikelse för döva! Idag meddelade Arbetsdomstolen domen i fallet där den döve Laith Fathulla, med uppbackning av fackförbundet Unionen, stämde Tolkcentralen och Region Stockholm.

Det är en stor besvikelse för alla döva, säger Åsa Henningsson, SDR:s förbundsordförande i förbundets pressmeddelande idag. Det bekräftar våra farhågor att det finns ett hål i det svenska diskrimineringsskyddet.

Läs hela pressmeddelandet på www.sdr.org/component/k2/item/1829-arbetsdomstolens-beslut-en-stor-besvikelse
... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

Tack SDR för att ni uppmärksammar min dombeslut samt stöttat mitt ärende. Det blev ett nederlag men det bevisar era viktiga existens och outtröttliga kamp, för att det slutar INTE här. Det är mycket som behöver ses över för att vi ska få en hållbar framtid, på våra villkor och utan orättvisor. <3

Lika bra att gå i pension direkt efter gymnasiet. Känns jävligt onödigt att ha kompetenser vad ska man satsa för livet.

Tragiskt är bara förordet. Det är tydligt att det är ett systemfel som ligger bakom detta. AD följer bara det som avses i lagstiftningen. Och lagstiftningen gynnar knappast oss i dagsläget. Det är dags för en rejäl översyn i lagen gällande arbetsmarknaden och skolan.

Har inte läst arbetsdomstolens domen men jag är inte förvånad över AD beslutet. I ansökan skrevs om att de söker en person som skulle behärska en tal telefon så jag förstår inte varför en döv person som INTE kan behärska Taltelefonen ansökte för tjänsten. SDR och Unionen hävdar om att det finns en hjälpmedel som kunde ersätta Taltelefon! Menade ni en text / bildtelefoni? NEJ, enligt mig, hittills har vi ingen bra hjälpmedel som skulle ersätta taltelefonen till fullo! Och dessutom 90 % av samhället vet inte hur man skall ringa en döv person!!! Det är sorgligt med tyvärr är det sant. Satsa på en förbättring av hjälpmedels funktion och därefter skulle vi döva kunna bevisa för samhället om att vi döva kan vara på riktigt jämställda med en hörande.

Här är länk till domen. Se AD 2020 nr 3. www.arbetsdomstolen.se/pages/page.asp?lngID=4&lngLangID=1

Vart kan man se rapporten/nyheten om beslutet från AD?

View more comments

Lunch på Dövtorget startar idag!
Välkommen!
Lunchen finns från kl 11.30.

Ni som har matlåda, ni är välkommen hit o värma upp maten.
... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

På tak om Anna-Greta Ris 90 årsdag. Var finns info om före och efter uppvaktning?? Var finns bilder ???

Roligt med lunchservering. Ni startar idag och så är det varje dag eller onsdag? Nyinflyttad till Leksand 😀

Vad serveras idag? 🙂

5 dagar sen

Dalarnas Dövas Förening

DDFs årsmötemar 21, 10:00f mDalarnas Dövas Förening ... Visa merVisa mindre

Bilder från kvinnogruppen som bakar tulta och tjockabulla - i vedeldad bakugn. ... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

Det heter mjuk inte tjock. 😊

Ser typ tunnbröd att göra in i vedugn. Rolig att göra den.

Precis. Kärt barn har många namn.

Imorgon laddar vi upp för en ny vecka!
Och vi börjar imorgon med en spelkväll i dövtorget, Leksand med start kl 17.45 - 21.00.
Sista anmälan är imorgon måndag 20/1.

Skicka ett mail till oss med ditt namn
Om du vill vara med:
Dalarnadu@gmail.com

Välkomna!
... Visa merVisa mindre

Visa fler ...