Vi visar inlägg från DDF:s, SDR:s, DDU:s och Dalir:s Facebook i tidsordning

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Remissvar gällande kunskaper i svenska och samhällskunskap för svenskt medborgarskap ... Visa merVisa mindre

Tolktjänstutredningen: Expertgrupp och SDR:s interna arbetsgrupp ... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

Jättebra och lycka till!🤗

Mindy Drapsa kommer att föreläsa för DDFs medlemmar om astrologi för nybörjare.
Vi kommer att sända via Zoom den 20 april kl 19:00.
Om du vill lyssna på Mindys föreläsning så anmäl Dig till kansli@dovtorget.se senast den 18 april så får du länken till Zoom.
Varmt välkomna!
... Visa merVisa mindre

Vi har skickat ut Nyhetsbrev under påsk till medlemmarna och om Ni inte har fått nyhetsbrev så ta kontakt med oss i styrelsen.
I nyhetsbrev finns det förslag till olika föreläsningar så det är viktigt om NI är intresserad att delta någon eller några föreläsningar så använd formulären som finns med i Nyhetsbrevet att kryssa på.
Vid för få anmälda så riskerar vi att inställa föreläsningen.
Datum till olika föreläsningar återkommer vi.
... Visa merVisa mindre

”Nu har SDRs förbundsstyrelsen haft årets sista styrelsemöte. Det var intensiva och bra diskussioner. Nu blickar vi framåt mot kongressåret 2021. Det blir spännande.”
Emelie Frost, ledamot.
... Visa merVisa mindre

”Nu har SDRs förbundsstyrelsen haft årets sista styrelsemöte. Det var intensiva och bra diskussioner. Nu blickar vi framåt mot kongressåret 2021. Det blir spännande.”
Emelie Frost, ledamot.

SDR Studio om Döva barn och stöd till föräldrar ute nu!

Materialet består av filmer där två eller tre personer har samtal om högaktuella och politiskt heta frågor i dövsamhället. Vi berättar om vårt aktuella arbete och delar med oss tips och verktyg. Föreningar och medlemmar kan använda filmerna som en grund till diskussioner och inspiration vad föreningar och enskilda personer kan göra i regionalt och lokalt påverkansarbete.

SDR Studio del 3 är ute nu och här får vi se Maria Hermanson, Lisa Åström och Jenny Ek lyfta vikten av socialt samspel och språk tidigt i livet. I extra materialet Föräldrar berättar medverkar Alexia Lefebvre där hon översätter Conny Norén och Erika Tegström i filmerna Möt Conny och Möt Erika.

sdr.org/component/k2/item/1876-sdr-studio-dova-barn-och-stod-till-foraldrar
... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

Blev visst ett för tidigt avslut , Maria var visst inte klar...

Synpunkter om Skatteverket?

Du är döv och använder teckenspråk? Då kanske du har synpunkter eller önskemål kring Skatteverkets information och kommunikation gentemot dig som döv medborgare? Vi på SDR ska ha en dialogträff med Skatteverket den 24 november och välkomnar därför era synpunkter så vi kan ta med det till mötet.

Du kan ha kommentarer kopplat till dig som privatperson om hur det fungerat för dig när du haft ärenden om exempelvis deklarationer eller annat. Du kan också vara företagare eller arbetsgivare och haft frågor eller kontakt med Skatteverket om ditt företag exempelvis moms.

Vad tycker ni om Skatteverkets information på webben?
Vad fungerar Skatteverkets kontaktvägar för dig som är döv?
Vi välkomnar dig att e-posta dina synpunkter till oss på synpunkter@sdr.org, gärna senast 22 november. Du kan också ringa oss på bildtelefon sdr@ectalk.se och lämna dina synpunkter. Tack!
... Visa merVisa mindre

Kommentera på Facebook

Ta bort skatt för radio som vi döva inte kan höra..

Visa fler ...